Detská výzdoba: ako vytvoriť normálny priestor pre deti?

Detská výzdoba: ako vytvoriť normálny priestor pre deti?

Účelom škôlky je miesto, kde deti hrajú, zapájajú a spia. Najčastejšie sa však ukazuje, že keď rodičia doma – deti sa snažia byť bližšie. A keď nie sú žiadni rodičia, deti sú na tom istom mieste ako televízia alebo počítač. Ako vybaviť detskú izbu tak, aby dieťa (rozprávanie o deťoch od jedného do desiatich rokov) chcelo tam zostať?
Detská výzdoba: ako vytvoriť normálny priestor pre deti?

Je to pre samostatnú miestnosť, kde dieťa kúpi špeciálny nábytok, robí opravy. Mnohé z nich vytvárajú farebný detský interiér. A oni sú prekvapení z nezaujatia dieťaťa po takýchto investíciách. Ale dôvody, ktoré dieťa nemá rád jeho izba, nemusia závisieť od jej dizajnu.

Po prvé, deti sú zvedavé.

Najmenší zaujímavý je všetko, čo je k dispozícii na preskúmanie. Staršie deti nie sú ani ľahostajné k obsahu zásuviek a skríň v celom dome. Zostať sám v jednej miestnosti je nudný.

Po druhé, deti potrebujú komunikáciu.

Aj keď sú bratia alebo sestry niekoľko – rodičia sú najbližší a nevyhnutní pre všetkých. Chcú byť blízko k nim, hovoriť, robiť niečo spoločné. Je obzvlášť dôležité, keď nie je dostatočná pozornosť mamičky alebo otca. A po priateľskom rozhovore alebo spoločnej chôdzi sa ocitnú, ako sa ocitnú.

A ak je pre nás stále dôležité, “kde” v tomto čase budú práve deti, budeme venovať pozornosť situácii miestnosti určenej pre nich. Preto si pamätáme, čo deti radi. Napríklad, prečo vo veľkých herniach môžu stráviť viac ako jednu hodinu.

Deti nemajú radi statické predmety – všetko, čo sa môže pohybovať, pohybujú sa. Dieťa do troch rokov je dôležité jednoducho zistiť svoje možnosti – či už kreslo alebo kreslo sa pohybuje ďaleko. Predškoláci a deti z dostupných kusov nábytku vytvárajú priestor na hranie – autá, paláce, dokonca aj kozmické lode.
Detská výzdoba: ako vytvoriť normálny priestor pre deti?
Foto: Depositphotos

Preto berieme do úvahy mobilitu vybavenia detského nábytku. Rovnaké krabice na hračky hľadajú silný a uzavretý – radi hrajú ako skvelý dizajnér. Stôl a stoličky pre predškolské deti tiež vyzerajú ako bloky. A potom, keď maľujú alebo sedia, musia byť umiestnené kolíska na seba navzájom, pridaním vankúšov.

Tiež zvýraznite časť steny pre športový kútik. Toto je pre deti nielen príležitosť na fyzickú silu, ale aj priestor na hry. K dispozícii sú krúžky, schody, turnikety a laná – deti ich budú opravovať vlastným spôsobom.

Dieťa chápe slovo “moje”. Preto je každému z detí priradené osobné, vlastné kútik, aj v spoločnom dieťati. V blízkosti miesta, kde dieťa spí alebo je zasadené, pridávame regály, malé boxy a závesné vrecká.

Rozhodli sme sa, že to zariadi sami. Chlapci robia svoje tajné miesta a usporiadajú zbierky. Dievčatá rád zdobia a zdobia všetko.
Detská výzdoba: ako vytvoriť normálny priestor pre deti?
Foto: Depositphotos

Tiež nezabudnite na pohodu. To je v tejto miestnosti bude hľadať deti, pretože oni, mimochodom, často chodiť do kuchyne – je to v mnohých apartmánoch najteplejšie miesto. A aby sme vytvorili útulnú škôlku, budeme používať:

rodinné fotografie, kresby, remeslá;
textílie – mäkké záclony, posteľné prikrývky na posteli, záclony alebo náhrobky nad nimi;
slabé osvetlenie, najmä v čase, keď deti zaspávajú.

Ak chcete použiť takúto radu, nemusíte začať opravu. Stačí pochopiť a milovať svoje deti. Takto vytvárame pre nich krásny a milý priestor. Więcej: Banaby.sk obchod

Leave a comment